Konzultáció

Lépés 1 of 3

33%
  • Július 1-től a kérelmezők már csak online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot. A tervezők az e-közmű rendszerből tölthetik le a közművezeték-üzemeltetőktől származó térképi adatokat, valamint az egyesített közműnyilatkozatot.

    Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) kormányrendelet 2013. november 1-jei hatálybalépésekor már előírta a közművezeték-üzemeltetők számára, hogy hálózataikra vonatkozó téradataikat tegyék elérhetővé egy központi, államilag üzemeltetett rendszer részére – ezzel jött létre az egységes elektronikus közműnyilvántartás alap-intézményrendszere. A rendelet 2016. novemberi módosítása kimondta, hogy 2017. július 1-től a tervezéshez szükséges adatokat csak a tervezői jogosultsággal rendelkező, az e-közmű rendszerben regisztrált tervező vagy az általa képviselt tervezési vállalkozás igényelheti.

    A rendszer ismertetésére a Magyar Mérnöki Kamara közösen a Lechner Tudásközpont munkatársaival június 20-án és 22-én teltházas tájékoztatót tartott, ahol számos felmerült kérdés megválaszolása mellett a nyitott kérdések és a mérnöki javaslatok gyűjtésére konzultációs portál nyitásáról született döntés.

    Az alábbi felületen, a "Következő" gombra kattintva várjuk a kamara tagjainak észrevételeit a rendszerrel kapcsolatban - ezek az érintett Miniszterelnökségi helyettes államtitkárság és a Lechner Tudásközpont részére kerülnek továbbításra.